مـقالات ســایت

فدراسيون ورزشهاي معلولان ايران يك سال پس از پيروزی انقلاب اسلامي در سال 1358 تأسيس و تحت نظارت سازمان تربيت بدنی وقت فعاليت خود را آغاز كرد. در پی جنگ تحميلی عراق عليه ايران و آسيب هاي فراوان ناشی از جنگ ، ضرورت ورود جانبازان سرافراز به صحنه هاي ورزشي براي حفظ سلامتي و افزايش روحيه نشاط و شادابي به منظور حضور موثر در عرصه هاي اجتماعي احساس گرديد.
اين گونه بود كه در سال 1359 نام فدراسيون مذكور به «فدراسيون ورزشهاي جانبازان و معلولين» تغيير كرد .
با گسترش فعاليتهاي ورزشي معلولين و جانبازان، فدراسيون ورزشهاي نابينايان و كمبينايان در سال 1376 پيشنهاد و در سال 1378 به جمع ساير فدراسيونهاي تحت پوشش سازمان تربيت بدنی درآمد.
با رشد و توسعه كمي و كيفي ورزشهاي معلولين و نابينايان و كمبينايان در دنيا در 2 گروه «آقايان و بانوان» و اعلام رسمی IPC مبنی بر ضرورت تشكيل كميته ملی پارالمپيك، اين كميته فعاليت خود را پس از برگزاری نخستین مجمع عمومي در 17بهمن 1379 آغاز كرد.
كميته ملی پارالمپيك طبق قانون تنها سازماني است كه سرپرستي، اداره و هماهنگي امور مربوط به شركت ورزشكاران داراي معلوليت در بازيهاي تابستاني و زمستاني پارالمپيك، منطقهاي، بينالمللي و قارهاي ودوره ها و كلاس هاي آموزشي كه كميته بينالمللي پارالمپيك تدارك ميبيند و يا حمايت ميكند به عهده داشته و تلاش دارد با برگزاري كارگاه ها و جشنواره هاي گوناگون به گسترش هر چه بيشتر فرهنگ پارالمپيك در ميان مردم به ويژه افراد داراي معلوليت كمك نمايد. برگزاري روز پارالمپيك و ساير برنامه هاي آموزشي و توسعه اي، را مي توان از اقدامات مهم كميته ملي پارالمپيك در تحقق اين هدف مهم دانست.
محمود خسروی وفا از ابتدای تاسیس کمیته پارالمپیک مسوولیت ریاست را برعهده دارد . وی در سال 2019 میلادی نشان عالی کمیته بین المللی پارالمپیک را دریافت کرد.