مشاهیر ورزش ایران

داوود نصیری

 داوود نصیری سمنانی در ۱۴تیر ۱۳۰۰در تهران دیده به جهان گشود. پدربزرگش از حاکمان سمنان بود و پدرش عضو وزارت طرق و شوارع  ( وزارت راه و ترابری فعلی ) آن زمان بود . خانواده پدری وی دارای تحصیلات قدیمی داشته و مسلط به زبان فرانسه بودند . وی دوران کودکی را در میدان بهارستان تهران روبروی مسجد سپهسالار سپری کرد و دبستان را در مدرسه اسراف و سپس ترغیب گذراند و بعد از آن وارد دبیرستان علمیه شد .

داوود نصیری درباره اینکه چه عواملی باعث شد ورزش و تربیت بدنی علاقمند شود به دو مورد اشاره می کند : یکی اینکه آقای محسن حداد مدیردبیرستان علمیه عصرها بعد از تعطیل شدن دبیرستان ، در مدرسه می ماند و به همراه دانش آموزان والیبال بازی می کرد و دوم اینکه منزل ما دریک محل ورزشی بود در پشت مسجد سپهسالار بود که دارای یک زمین بزرگ بود که نوجوانان و جوانان آنجا فوتبال بازی می کردند افرادی مثل ناصرانشاء ، عبدالله سعیدی ، عبدالله کوهستانی و قوانلو که من در آن ایام 9 تا 10 سال سن داشتم.

 داوود نصیری می گوید : پدرم موافق ادامه تحصیل من در رشته تربیت بدنی نبود و به من شکوه کرد که همه اهضای خانواده مانویسنده و ادیب هستند و تورا چه به ورزش ؟ و من به او قول دادم روزی ادیب ورزش و ورزشکاران خواهم شد .

پس از پایان متوسطه اول و گذراندن دانشسرای مقدماتی در ۱۳۱۹ ، موفق به دریافت مدرک دیپلم در رشته تربیت بدنی شد. نصیری در دانشسرای مقدماتی به طور هم زمان عضو سه تیم فوتبال ، والیبال و بسکتبال بود . او بعد از یک سال تدریس در دبیرستان شرف به عنوان نخستین آموزگار ورزش در دبیرستان دارالفنون کار خود را آغاز کرد. در ۱۳۲۴ از دانشسرای عالی، مدرک دبیری تربیت بدنی را دریافت کرد و در ۱۳۲۵ با بورس تحصیلی به فرانسه رفت و در رشته‌ تربیت بدنی ادامه‌ تحصیل داد. او یک سال در فرانسه بود و پس از بازگشت در دانشسرای تربیت بدنی که تاز تاسیس شده بود تا سال 1335 تدریس می کرد . نصیری سابقه تدریس در مراکز آموزشی مختلف مانند دارالفنون ، دانشسرای مقدماتی ، سپاه دانش ، دانشگاه ملی ( شهید بهشتی فعلی ) ، دانشکده افسری و دانشکده تربیت بدنی را دارد .

او در چهار رشته فوتبال، وزنه برداری، واترپلو و بسکتبال، موفق به اخذ گواهی بین المللی درجه شد و از پایه‌گذاران ورزش‌های بیسبال و هاکی در ایران نیز به شمار می رود. وی همچنین در رشته های شنا و نجات غریق به عنوان مربی و در سمت اجرایی این دو رشته فعالیت داشته است .

وی در سال 1319 فعالیت خودرا درداوری فوتبال آغاز کرد و در سال 1337از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا برای نخستین بار داور بین‌المللی شناخته شد و در ۱۹۴۷میلادی  نایب رییس کمیته‌ داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا و یک سال بعد عضو کمیته انضباطی این کنفدراسیون شد . داود نصیری در سال 1956 برای مدت کوتاهی سرمربی تیم ملی فوتبال نیز بوده است .

بزرگترین افتخار و موفقیت داوود نصیری به گفته خودش مسوولیت هماهنگی و اجرایی بازی های آسیایی 1974 تهران است . سرانجام این مرد خستگی ناپذیر ورزش ایران در 6 آذر 1392 دارفانی را وداع گفت . یادش گرامی باد.

آثار داوود نصیری

داوود نصیری 55 کتاب  و 33 مقاله در رشته های مختلف ورزشی را به رشته تحریر درآورد. هشت کتاب درباره فوتبال دارد و کتاب هایی را از زبان های فرانسه و انگلیسی به فارسی برای علاقه مندان به فوتبال ترجمه کرده است.

تمرینات فوتبال سالنی، تمرینات تیم ملی آلمان، توپ بازی در آب، مقررات خاص وزنه‌برداری، صد بازی دبستانی، خودآموز شنا و شیرجه، نجات غریق، مهارت‌های مقدماتی فوتبال، وزنه‌برداری، رموز و روش بازی فوتبال، راهنمای داوران فوتبال، داوری، چگونه می‌توانید داور فوتبال شوید، سؤال و جواب درباره قوانین فوتبال، مهارت‌های فوتبال، راهنمای غریق نجات، راهنمای تربیت‌ بدنی سپاه دانش، راهنمای تربیت‌ بدنی روستایی، بهداشت ورزشکاران، دانستنی‌هایی برای تماشاچیان، اساسنامه و آیین‌نامه کمیته داوران ایران از جمله تالیفات داوود نصیری در زمینه رشته‌های مختلف ورزشی به شمار می رود

منابع

۱- نصیری، داوود؛ ورکیانی، فرحناز؛ مجله رشد آموزش تربیت بدنی؛ شماره ۲۴، پاییز ۱۳۸۶.

۲-  نام آوران ورزش ایران داوود نصیری ،نصرالله دادار ، 1385

 Color SchemeMost of the Elements in Website Secondary MenuSecondary Menu Background Color Links ColorColor of Hyperlinks