مشاهیر ورزش ایران
محمد خادم

محمد خادم ۱۲ شهریور ۱۳۱۴ در روستای ازغد یکی از روستاهای اطراف شهر مشهد بهدنیا آمد و خیلی زود در همان دوران کودکی به همراه خانوادهاش به مشهد کوچ کردند و در محله سرشور ساکن شدند. محمد خادم از همان دوران کودکی درپی زورآزمایی بود و به مرور به ورزش کشتی علاقمند شد.
در دهه۳۰ یکی از باشگاه های فعال کشتی در ایستگاه سراب قرار داشت که به نام باشگاه خیام معروف بود. هرچند الان دیگر اثری از این باشگاه نیست، اما در آن زمان به نوعی بهترین پهلوانان خراسان بزرگ و کشتیگیران مطرح در این باشگاه زیرنظر مرحوم کریم محمدیان پدر کشتی خراسان تمرین میکردند. محمد خادم هم درکنار دیگران تمرین کشتی خود را آغاز کرد. خصوصیات های اخلاقی خاصی داشت. اما اینطور که پیشکسوتان عنوان میکنند، خادم خیلی حالت یورشی داشت و همیشه به سمت حریف حمله میکرد و در زیرگیریها تبحر خاصی داشت که با این ویژگی خیلی زود هنر کشتی خود را به رخ رفقایش کشید.
در آن زمان هم در فرنگی و هم در آزاد کشتی میگرفت که خودش توانمندی خاصی بود، چراکه کمتر کشتیگیری چنین توانایی داشت. محمد خادم در آن زمان درکنار پهلوانان به نامی همچون وفادار، سخدری، کلمگانی، شورورزی و... تمرین میکرد و توانست مدالهای رنگارنگی در هر ۲ رشته آزاد و فرنگی آنهم در سطح قهرمانی کشور بهدست آورد.
در آن زمان باشگاه جدیدی مختص کشتی به نام ۲۵ شهریور در مجموعه ورزشی تختی ساخته شد و کشتیگیران به نام استان تمرینات خود را در این مکان دنبال کردند که الان نام این باشگاه به نام پهلوان کلمگانی است. محمد خادم بیشتر در وزن ۶۳ کیلوگرم کشتی میگرفت. او در آن زمان به سختکوشی معروف بود. بیشتر تمرینات خود را با طنابزنی، کوه رفتن و تمرین روی پله به پایان میرساند که تمرینات طاقتفرسایی بود و هرکسی توان انجام آن را نداشت. همین سختکوشی باعث شد تا محمد خادم در سطح جهان معروف شود.
خادم افتخارات زیادی در طول دوران ورزش حرفهای خود در رقابتهای بینالمللی کسب کرد. او در برهه هایی در تیم ملی کشتی ایران همدوره جهان پهلوان تختی هم بود و در مسابقات مختلف کنار هم تمرین میکردند. از مهمترین مسابقات محمد خادم میتوان به سال۱۹۶۰ اشاره کرد که به همراه تیم ملی در بازی های المپیک با ۲ برد و ۲ باخت مقابل روباشویلی از شوروی و ساتو ژاپنی در رده هشتم قرار گرفت. اما ۲ سال بعد در سال ۱۹۶۲ در رقابتهای جهانی تولیدو آمریکا که پهلوان تختی هم حضور داشت، توانست توانمندی خود را به رخ حریفان بکشاند و توانست مدال نقره جهانی خود را قطعی کند.
محمد خادم پس از خداحافظی با دوبنده، وارد عرصه مربیگری شد و چند سالی هم سکانداری تیم ملی کشتی کشورمان را برعهده داشت و شاگردان زیادی را تربیت کرد. اما یکی از کارهای ارزشمند و قابل توجه این پیشکسوت، تربیت ۲ قهرمان بود . امیر رضا خادم و رسول خادم که با کسب عناوین قهرمانی جهان و کسب مدال ارزشمند المپیک هرکدام در دوره ای ریاست فدراسیون کشتی را عهده داربودند که در دوره ریاست این دوتن کشورمان قهرمانی جهان در رشته آزاد را کسب کرد .
سرانجام محمد خادم که با مشکل جسمانی مواجه شده بود در 4 آذر 1399 در سن ۸۵ سالگی به دلیل نارسایی قلبی درگذشت. روحش شاد ویادش گرامی باد.
Christian Forbus
Est magna idque te ius no fugit democritum has te invenire
view articleEt cum magna singulis explicari, cibo signiferumque eam ne. At altera semper efficiantur mel
view articleFernando Ooten
Et cum magna singulis explicari ne
view articleNelson Mclachlan
Et tempor laboramus nam, feugiat laboramus consetetur ut vim, eam.
view article