در امتداد ورزش

محمد علي اينانلو

🕔1399/03/04 0 Comments

 محمدعلی اینانلو در دوم فروردین  سال ۱۳۲۶ در قزوین به دنیا آمد . مردی که به گفته خودش تمام روزها را زندگی کرده است. در طول زندگی ۶۸ ساله‌اش در حیطه اجرا، روزنامه‌نگاری، فیلم‌سازی طبیعت و ورزشی و کارهای تبلیغاتی نیز فعال بود. او از مبتکران آموزش اکو توریسم در ایران بود. اینانلو که مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات گرفته بود علاوه بر طبیعت گردی و حرفه اصلی خود یعنی کشاورزی در ورزش نیز از اهالی مهم رسانه و رشته تخصصی خود والیبال به شمار می رفت .

محمدعلی اینانلو به عنوان مفسر بازی‌های والیبال از بازی‌های آسیایی تهران در سال ۱۹۷۴ شروع به کار کرده بود ودر قبل از انقلاب تهیه و اجرای گزارش های مختلف برای رادیو و تلویزیون را برعهده داشت .

از دیگر سوابق ۳۲ ساله اینانلو می‌توان به : 

1- اجرای برنامه رادیویی صبح بخیر ایران سال ۱۳۵۶ 

2- برنامه رادیویی گردش و ورزش سال ۱۳۵۷

3- مجری و کارگردان برنامه تلویزیونی ورزش از نگاه دو در سال های 1356 و 1357

4-  تهیه‌کننده و مجری برنامه مستند تلویزیونی (ایران، جهانی در یک مرز)،

5- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند اسب در ایران

6- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند طبیعت ایران مرکزی، کارگردان

7-  تهیه‌کننده فیلم مستند ۲۶ قسمتی طبیعت نصف جهان

8- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند توازن – طبیعت اطراف تهران

9- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند The Balance

10- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند فوتبال شاد

11- کارگردان و تهیه‌کننده فیلم مستند گل زرین ( گل خدادا عزیزی به استرالیا )

12- کارگردان فیلم مستند سلاح و شکار، کارگردان فیلم مستند ایران، طبیعت و طبیعت گردی

13- کارگردان فیلم مستند بینش

14- اولین مجری برنامه درورزش هم زمان با افتتاح شبکه خبر سیما در سال 1378 و همکاری متناوب با برنامه های ورزشی شبکه جام جم

15 - مجری ویژه برنامه جام جهانی فوتبال 2014 در شبکه ورزش سیما 

 

مرحوم اینانلو به دلیل صدای رسایی که داشت تبحر خاصی در برقراری ارتباط با مخاطبان و جلب آنها به برنامه های خودش بود و به همین دلیل محبوبیت خاصی داشت .

خودش می گوید :  اولین گزارش من هم مربوط به گزارش تیم "زسکا موسکا" بود که به ایران آمده بودند و چون اوایل کارم بود و آماتور بودم، با تأنّی خاصی گزارش را ارائه می دادم که حتی بعداً دوستان در روزنامه های ورزشی، از جمله همین اردشیر خان لارودی، سر به سرم گذاشتند. در آن زمان، هر کسی در رشته ای خاص تخصص داشت. مثلاً آقای بهمنش در کشتی و دومیدانی تخصص داشتند، مانوک خدابخشیان در فوتبال، ایرج ادیب زاده در دوچرخه سواری داشت و خلاصه هر کسی در حوزه ای متخصص بود و من هم در والیبال تخصص داشتم.

و در ادامه : من از جوان‌هایی که برای آف‌رود و تفریح به کویر می‌روند خواهش می‌کنم که برنامه‌ریزی‌شده به کویر بروند؛ اول به‌خاطر حفاظت از جان خودشان و بعد به‌خاطر حفظ طبیعت. قطعاً جوان‌ها باید از رانندگی در کویر لذت ببرند؛ همان‌طور که من هم زمانی‌که در پهنه کویر می‌افتم، از رانندگی لذت می‌برم اما کویر را خراب نمی‌کنم و طبیعت را شلوغ نمی‌کنم. حیواناتی که در کویر زندگی می‌کنند، حق حیات دارند و برعکس آن‌چیزی که می‌گفتند کویر لوت عاری از حیات است، من اثبات کردم که تا اعماق کویر لوت، حیات وجود دارد.

محمد علی اینانلو در ۱۲ دی 1394 بر اثر ضایعه مغزی دار فانی را وداع گفت. خانه ابدی‌اش در کنار مزار والدینش و در امامزاده حلیمه خاتون واقع در روستای عصمت آباد بویین زهرا است . 
 آرش اینانلو، پسر ارشد زنده یاد اینانلو گفته است: شعر روی سنگ قبر با مضمون (کس نمی‌داند ز من جز اندکی) از اشعار پدر بود که سعی کرده بودیم. با توجه به عشق پدر به طبیعت؛ سنگ قبری از جنس صخره به صورت دست‌ساز و ماندگار ساخته شود .
 

با دوستان خود این مطلب را به اشتراک بگذارید

نظرات ارسالی

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

 Color SchemeMost of the Elements in Website Secondary MenuSecondary Menu Background Color Links ColorColor of Hyperlinks